söndag, oktober 17, 2010

Hemma!

Hemma igen efter en helg i Härnösand som gått supersnabbt! Syster har flyttat till lägenhet (skitfin!) så jag for upp o hjälpte henne. Åkte tidigt på fredagmorgon så jag var framme i Birsta en stund efter öppning. Blev lite småshopping innan jag åkte vidare uppöver. Bla hårpulver, födelsedagspresent, linnen och ett par jeansleggings (som jag förövrigt fick göra akrobatiska sprattelövningar för att tränga på mig imorse, varpå Thea kom in och utbrast "OOJ va trånga dom ser ut, du behöver nog oxå gå ner i vikt tror jag!" Haha! :)
Kom fram till syster vid 13tiden. Sen flyttade vi grejor och hjälptes åt tillsammans med hennes kompis att montera Expedithylla, största modellen dessutom, utan beskrivning! Men om sanningen ska fram så hade det aldrig gått utan Lottis, men lika stolt för det var vi :)
På lördagmorgon for vi på Ikea där det blev några timmar med möbelshopping. Och allt fick vi in i lilla Polon dessutom! Fick dock sitta som två ihoptryckta korvar på vägen hem. Och idag blev det ännu en sväng dit med Patric, eftersom hon skulle ha en hylla som inte gick att ta i vår bil.
Hittade ju även tröjan på Carlings som jag skulle ha, kanoners!

Var så trött på vägen hem ikväll så att jag trodde jag skulle behöva stanna för en powernap, trots en stor Red bull. Men med lite Loka o lite prat i telefon blev jag tack o lov pigg igen. Satt o lyssnade på en radiodokumentär om mordet i Knutby som var riktigt intressant, så det gick fort ändå att komma hem.

Rallybrudar på tvn men jag orkar inte riktigt kolla, så jag ska nog snart krypa till kojs istället som det känns.

Kul att ni är några som läser här ändå! :)

onsdag, oktober 13, 2010

Höstkallt...

Nu är der verkligen burrväder ute! Grått, lövfattigt och råkallt. Men just idag bryr jag mig inte så mycket om det.
Idag gjorde jag helg kl 14.00, skönt! :)
Mathias är iväg o byter däck på bilen nu eftersom det ev ska komma snö inatt. Jag åker nog till pappa en sväng ikväll och firar honom med födelsedagspresent, sen sover jag hos mamma. Imorgon ska bilen servas i Ljusdal så då ska jag passa på att träffa lillasyster en sväng, kanske gå o käka. Inte alls ofta vi ses nu!
Hem igen imorgonkväll, och på fredagmorgon åker jag norrut. Syster yster ska flytta till lägenhet och jag ska upp och hjälpa henne. Eftersom hon inte slutar jobba förrän kl 13 så tänkte jag ge mig iväg tidigt o gå i Birsta i några timmar. Sett en stickad tröja från Carlings som jag MÅSTE ha. Finns inte den så kommer jag gråta...

Undrar om det är nån mer än syster och några till som ens läser här? Lämna en kommentar isf vettja! Kul att bara veta om nån hittar hit. :)

På återseende efter helgen!

måndag, oktober 11, 2010

Ny tand och tantarm.

Igårkväll när jag precis skulle till att somna så kände jag något hårt i käften med tungan, och insåg att det pluppat ut en visdomstand ihelgen, helt utan förvarning! Hoppas det fortsätter kika ut lika problemfritt. Har fått en enda hittills, och den fick jag dra, vilket var en skräckupplevelse i särklass. Vill helst inte ha en repris!

Varför är jag så himla tantig jämt, vad är det för fel? Nästan varje gång jag är till frissan så hittar hon vita hårstrån på mig, vilket började redan för några år sedan.
Läste en annons i en tidning där rubriksfrågan var om man svettades ovanligt mycket på nätterna, vilket jag verkligen gör.. Läste vidare och upptäckte att varenda punkt stämde klockrent in på mig. Trötthet, svettningar osv.. Hann fundera att allt det här stämmer ju, tills jag läste svaret längst ner:
"Stämmer det här symptomen in på dig? Då kan du vara i klimakteriet."


Nu har jag haft ont i armen sista månaderna utan att veta varför, ibland legat vaken på nätterna och inte vetat var jag ska göra av mig själv. Sista veckan har det blivit värre, och imorse på jobbet så tappade jag en massa grejor, de bara flög ur handen, kunde inte greppa riktigt och jättedålig styrka. Plus att det värkt ända ner i fingrarna hela dagen. Berättade för Lena på jobbet att jag var så svag. Och hon sa att det lät precis som tennisarm som hon har. Mamma sa samma sak häromdagen. Lena tröck på en punkt på armbågen som var riktigt ond, och den blir tydligen inflammerad vid just tennisarm. Ska nog ge Lenas förslag en chans och köpa mig ett sånt där stödband till armbågen. Huromhelst så gick jag in på google och läste runt lite om denna jäkla tennisarm. Och överallt stog det:
"Drabbar oftast kvinnor i 40årsåldern och uppåt"

Vad är det med mig, varför får jag kärringkrämpor?
Likadant häromåret när foten började knaka och knastra och svullna. Gick på sjukhuset och en förvånad doktor talade om att det var seninflammation. Som oftast drabbar gamlingar i fötter o händer.

Ska det fortsätta så här så går jag väl med rullator snart? Vitt, permanentat hår och löständer.

Gnällinlägg ikväll blev det, men det bjuder jag på.
Gonatt / tant Nilsson

onsdag, oktober 06, 2010

Trånga stövlar




Hör och häpna, men jag fick stövelskaften över vaden! Det hör inte till vanligheten. Eftersom jag har så groteskt feta vader så är det oftast nästintill omöjligt att hitta ett par stövlar som passar. Men dessa var kanon! Beställde en av varje stl, 39 & 40. Men dom var små i storlek så jag fck ta 40. Jenny som vanligtvis har 38 kunde ha dom andra, så dom köper hon så slipper jag skicka tillbaka! :)
Dock sitter dom liiite trångt ändå vid tårna, så nu har jag dubbla strumpor och knatar runt i dom här hemma, ihopp om att dom ska bli lite större. HOPPPAS dom töjer ut sig! Vad tror ni?

Från det ena till det andra så verkar min självsprickesäsong ha börjat. Det är hopplöst så här på vinterhalvåret! Och ni som haft riktiga självsprickor vet hur satans, vidrigt ont det kan göra! Att något så litet, som knappt syns, kan kännas så mycket! Helt stört. Jag kan vakna på nätterna av att det bara pulserar och värker. Hemskt!
Tips på vad man kan göra, och som funkar, mottages med stor tacksamhet!
Brukar smeta på grankådssalva och sätta ett plåster över på natten, då brukar det nästan vara läkt på morgonen, men så fort man stöter i minsta lilla så spricker det upp igen.

tisdag, oktober 05, 2010

Wohoo!

Fick ett litet lyckorus i magen nyss när jag insåg att det är ju tisdag den 5e oktober idag! Så som jag har längtat! Desperate housewives börjar!
Lycka!

Nu ska jag snart bege mig till Ica för att hämta mitt paket som jag beställt från Skopunkten. Paket nr.1 innehållande skinnstövlar. Paket nr.2 innehållande gummistövlar kommer nog senare i veckan, surt.

Tränade med pilatesbollen igår igen, när jag var ensam hemma denna gång! Men inte började det mycket bättre för det, skulle nämligen göra situps men bollen låg på mattan och mattan gled iväg med bollen, och jag for bums ner i golvet med rumpan. Aj. Men tur att man har några extra airbags där bak!

Auf wiedersehen!

måndag, oktober 04, 2010

Mormorsrutor!



Eftersom jag redan börjat plocka svamp så kan jag lika gärna fortsätta i tantfotspåren. Jag har kommit på att jag vill lära mig att virka mormorsrutor! Jag kan varken virka eller sticka, har inte den blekaste aning om hur man gör. Men dessa ska tydligen vara väldigt "lätta" att göra? Om nu virkning kan vara lätt?
Mamma har kunnat och trodde att hon kanske fortfarande minns, så hon ska få lära mig. Får se hur länge tålamodet är med mig..
Vill göra en liten mormorspläd. Kanske svart,vit och ljusrosa?
Fast, nu ska vi inte ropa Hej förrän vi kommit över bäcken.. Jag kanske får ett utbrott och klipper sönder garnet och bryter av virkpinnarna.

Nåja, imorgon är jag ledig och då ska jag sova så skööönt! Har min govecka den här veckan. Jobbar mån, ons, fre. På torsdag bär det iväg mot Loosskogen med Jenny o Maria för svampplockning. Jag har fått dille på svamp! Jag drömmer ibland på nätterna att jag är ute och plockar, är jag sjuk? Håller jag på blir en snusmumrik?
Hursomhelst så gjorde jag egen kantarellsås idag av den torkade svampen. Ljuvligt gott. Till det blev det fetaostbiffar och rivna morötter.
Nu ska jag lägga mig och sova och drömma om kexchokladsnacks med apelsinsmak, så kanske den allra värsta begär-längtan har lagt sig till imorgon med lite tur?
Gonatt gott folk!

Världens sötaste stövlar!



Mathias påstår att ett par stövlar inte kan vara SÖTA. Men jo!
Dessa små fossingfodral har jag så gärna velat ha. P-A skulle köpa dom i Östersund till mig förra veckan, men då var dom slut. Jag skulle beställa dom på nätet, men då var dom slut. Då hade jag turen att kunna skicka iväg Linn att köpa dom i Umeå eftersom hon skulle hem ihelgen. Sagt och gjort, hon köpte med ett par i storlek 40 till mig (jag har vanligtvis mellan 39-40), men då var dom alldeles för stora!! Morr!
Och eftersom de fortfarande inte fanns på nätet i 39 så beställde jag ett par blommiga istället. Linn tog med sig stövlarna tillbaka för att lämna dem åter. Kom in på Konsum och hämtade dom igår innan dom for uppöver, och då kollade jag så att kvittot låg i påsen. Idag ringde hon, och kvittot låg inte i påsen! Gaah, jag måste ju alltså ha tagit upp kvittot och slängt det utan att tänka på det, av gammal vana på jobbet liksom.. Fuck! Så nu har jag alltså ett par blommiga stövlar som är på väg till mig med post, och ett par för stora stövlar i Umeå. Som tur är så ska Linns syster hem till helgen så hon får ta med dom till mig. Så får jag försöka sälja dom jävlarna. Så om nån är intresserad av att köpa dessa stövlar i storlek 40, hojta till! 249:- kostade dom.
Vad less jag blir på mig själv!